İzlenen

İzlenen

27 Ağustos 2015 Perşembe

Deadman Wonderland (2011)

Olaylar Tokyo da yaşanan büyük depremden (tamamen kurgu) 10 yıl sonrasında başlıyor. Depremin sonucunda Tokyo'nun büyük kısmı suların altına gömülmüştür. Kahramanımız Ganta, henüz 14 yaşında bir bir öğrencidir. Ancak diğer insanların aksine gerçekleşen felaketle ilgili olarak hiçbir şey hatırlamamaktadır. Tek derdi diğer kurtulan insanlarla birlikte yeniden yapılanmakta olan Tokyo da yaşamına devam etmektir. Bir gün sınıfta iki yakın arkadaşı ile o gün yapılacak okul gezisi hakkında konuşurlarken,dışarıda havada süzülen bir adam belirir. Tamamen kızıl kıyafetler içresinde olan bu adam, Ganta dışında sınıftaki herkesi katleder. Gitmeden önce Ganta'nın göğüsüne kızıl renkli bir kristal yerleştirmeyi de ihmal etmez.

Ganta kendine geldiğinde tam olarak neler olduğunu anlamadan sınıftaki katliamın sanığı olarak tutuklanır. Dahası eldeki tüm deliller de kahramanımızı işaret etmektedir. Kendini savunma imkanı dahi bulamayan Ganta, ölüm cezası alarak yeni açılan ve yarı turistik amaçlı inşa edilmiş ceza evi (okul gezisine gidecekleri yer) Deadman Wonderland'e gönderilir. Mahkumların hem çalışan hem de eğlence kaynağı olarak görev yaptıkları bu garip yerde, hükümlülere sürekli zehir enjekte eden boyunluklar takılmaktadır. Dahası 3 günde bir panzehir alamazlarsa söz konusu zehir kişinin ölümüne sebep olmaktadır. Tüm bu olayların içerisinde Ganta'nın hem yapılan ölüm oyunlarından kurtulması hem de katliamdan sorumlu gerçek katili bularak suçsuzluğunu ispat etmesi gerekmektedir. Bu uğraşta ona usta hırsız Yoh ve garip bir kız olan Shiro da eşlik edecektir. Dahası göğüsüne yerleşen (kimsenin göremediği) kızıl kristal ise Ganta ya bazı özel güçler vermiştir. 

Deadman Wonderland değişik konusu ve doğal karakterleri ile başarılı bir yapım. Animeler den alışık olduğumuz sevimli karakterler ve komik olaylar bu dünyada rastlayabileceğiniz şeyler değil. Sonuçta idam mahkumlarının gönderildiği (yada ağır ceza alanların) bir yer DW. Her türlü psikopat ve kötü karakteri içinde barındırıyor. Özellikle Ganta'nın gücünü keşfetmeye başlaması ve hapishanenin gerçek yüzünün yavaş yavaş ortaya çıkmasıyla gerçekleşen olaylar, izleyiciyi çok sürükleyici bir kurgunun içine çekiyor. Şuana kadar 12 bölümlük 1 sezonu (1 de ovası varki mutlaka izleyin) yayınlanan seriyi kaçırmamanızı tavsiye ederim. İzlediğim versiyonda vahşet sahneleri karartılmıştı ancak kesinlikle +18 olduğunu söyleyebilirim. İyi seyirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder