İzlenen

İzlenen

23 Ağustos 2015 Pazar

Gambit (2012)

Yönetmen: Michael Hoffman
Oyuncular: Colin Firth, Cameron Diaz, Alan Rickman...

 2012 yapımı Gambit aslında 1966'da çevrilen aynı adlı filmin yeni uyarlaması. 1966'da çevrilen Gambit, zamanının ünlü isimlerine (Shirley Maclane, Michael Caine) ev sahipliği yapmaktaydı. Yeni çevrimin kadrosu da eskisini aratmayacak kadar güçlü. Yönetmen koltuğunda da ''Bir Yaz Gecesi Rüyası'' ve ''Aşkın Son Mevsimi'' gibi yapımlardan tanıdığımız Michael Hoffman oturuyor. 

Kürator (sanat uzmanı) Harry  Deane sürekli ezilen geri planda kalmış ve hayatının kontrolü hiçbir zaman tam olarak elinde olmamış bir adamdır. Zengin ama bir o kadar çekilmez patronunun ünlü ressam  Monet'e  olan takıntısını öğrendiğinde bir plan yapar. Amacını gerçekleştirmek için ise Teksas'lı bir kızla anlaşır. Ancak işler planladığı gibi gitmeyecektir.

Filmin konusundan tutun da oyuncuların performansına kadar tam anlamıyla seyirlik kaçırılmayacak bir  yapım. Uzun süredir izlediğim filmler arasında, absürtlük seviyesine kaçmadan tadında bırakılmış espri anlayışı ile kaliteli bir komedi var karşımızda. İyi seyirler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder