İzlenen

İzlenen

14 Ağustos 2015 Cuma

Game of Thrones


G.R.R. Martin'in milleniuma damgasını vuran kitabından uyarlanan dizi, bizi bulunduğumuz dünya ve zamandan çok uzaklardaki fantastik bir krallığa götürüyor. Sakın bu fantastik krallığın sevimli periler ve hep iyilerin kazandığı bir dünya olduğu gelmesin aklınıza. İktidar için birbirlerinin arkasından her türlü kumpası kurmaktan çekinmeyen insanların ihanet, cinayet ve savaşlarıyla dolu bir dünya burası.

Hikaye kısaca Westeros'un Kralı olan Robert Baretheon'un eski arkadaşı Eddard Strak'ı ziyareti ile başlıyor. Kendisinden kral eli olması istenen Stark görevi kabul etmek zorunda kalıyor. Diğer yandan Westeros'un eski kralının soyundan gelen Targaryen kardeşler kendi hakları olduğuna inandıkları krallıklarını geri almak için okyanusun ötesinden planlar yapmaya başlıyorlar. Ancak kimsenin bilmediği, sadece korku hikayelerinde yer alan o kadim tehlikenin kuzeyde yüzlerce yıldır süren uykusundan uyanmakta olduğudur. 

Game of Thrones bu günlerde 5. sezonunu geride bırakmış durumda. İzleyici kitlesinden hiç fire vermeden, aksine sürekli büyüyerek yoluna devam ediyor. Elbette ki kan, iktidar oyunları, fantastik unsurlar, gerçekçi savaş sahneleri, kostümler ve oyuncu kadrosuyla bu ilgiyi sonuna kadar da hak ediyor. Başladığı 2011'den beri HBO'nun en popüler ve pahalı yapımı olması da bu durumun en büyük kanıtı. Dizi içerdiği şiddet ve erotizm nedeni ile elbette ki +18 grubunda yer alıyor. Zaten bu sahneleri çıkarmaya kalkarsanız dizinin muhtelif süresinin yarısını atmanız gerekir (Türkiye'de ne yazık ki bu versiyon izlenebiliyor). Her şeyi ile 4X4'lük bir dizi Game of Thrones. Bu arada kitabı okuyanlar endişelenmesin, dizinin kitapla paralellikleri olsa da tamamen aynı değil. 

İyi seyirler... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder