İzlenen

İzlenen

18 Ağustos 2015 Salı

Terminator 5 Genisys (2015)


Yönetmen: Alan Taylor
Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, J.K.Simmons, Lee Byung-hun, Matt Smith, Jai Courtney..

90'lı yılların epic serisi Terminator geri döndü. Yönetmen koltuğunda bu kez Alan Taylor oturuyor.  İleri yaşına ve politik deneyimlerine karşın Arnold da filmdeki yerini almış. Zaten onsuz bir Terminatör düşünülemezdi. 

Serinin beşinci filminde yakın gelecekte insanlığı neredeyse yok oluşun sınırlarına getiren yapay zeka ile insanlar arasındaki savaşın sonuna gelinmiştir. Ancak makinelerin oynayacak son bir kozu daha vardır. 

Aslen ana hikayeyi takip edip ilk filme bağlanmasına karşın, ilerleyen dakikalarda her şeyin tamamen farklı bir kulvarda gideceğini anlıyorsunuz. Genesys, izleyiciyi bu konuda ters köşeye yatırırken bir yandan da serinin önceki filmlerine de reset atıyor. Temposu hiç düşmeyen yapım, günümüzün ileri teknoloji efektlerinden de sonuna kadar yararlanıyor. Yerinde yapılmış esprileri ve oyunculuğu olgunluk seviyesine ulaşmış Arnold S.'i izlemek gerçekten çok keyifli. Ben yalnızca Emilia Clarke'ı  (namı değer Khalesi) Sarah Connor karakteri için biraz fazla genç buldum (görüntü olarak). Diğer oyuncular ise rolleri ile doğmuşlar diyebilirim. Üçleme olarak düşünülen filmin ilki umut vaat ediyor.

İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder