İzlenen

İzlenen

18 Ağustos 2015 Salı

The Strain


Oyuncular: Ben Hayland, David Bradley, Drew Nelson...

Yönetmenliğini Meksika asıllı ünlü yönetmen Guillerma Del Toro'nun (Hellboy, Pan's Labyrinth) üstelendiği The Strain, izleyiciye oldukça farklı bir vampir hikayesi sunuyor. Yazımı hazırladığım sıralarda 2. sezonunun ortalarında olan dizinin konusu ise kısaca şöyle; Bir uçak kazası sonrası New York'da başlayan garip bir salgın ve bu salgın ile mücadele etmeye çalışan bir grup insanın hikayesini anlatılıyor.

Ortada bir vampir kurgusu olduğu doğru. Ancak söz konusu vampirlerin öyle karizmatik ve etkileyici varlıklar olduğunu düşünmeyin sakın. Dizi bu yönüyle de kendini benzerlerinden şimdiden farklı kılmış durumda. Dizi, içerdiği şiddet sahneleri nedeniyle +18 yaş grubuna hitap etmekte.

Gerek hikayenin işlenişini, gerekse oyuncuların performansını oldukça başarılı buldum.  Olay örgüsünün de zaman içerisinde görünenden çok daha karmaşık ve ayrıntılı olduğunu siz de fark edeceksiniz. Özellikle geçmişe dönüşler her seferinde bize ortadaki yapbozun sınırlarının aslında ne kadar geniş olduğunu gösteriyor. Dark Horse Comics'in aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlandığını da hatırlatmalıyım.

İyi Seyirler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder